Lessen

Op deze pagina meer informatie over alle lessen en trainingen. 

Mochten er vragen zijn, mail of bel voor meer informatie!

Mindfulness / Stressreductie lessen en trainingen

Mindfulness is het bewust aandacht besteden, op een bepaalde manier, in het hier-en-nu, zonder oordeel te vellen.
Oosterse meditatie/bewustzijnsprincipes en westerse psychologie vinden elkaar in Mindfulness Training.
Mindfulness kent vele toepassingen inmiddels en bewijst haar nut in ons drukke, stressvolle dagelijkse bestaan.


MINDFULNESS TRAINING (8-weken)
Mindfulness is geschikt voor iedereen die actief met zichzelf aan de slag wil gaan om levenskwaliteit en welbevinden te vergroten en om bewuster en met meer aandacht in het leven te staan. Mindfulness/Stressreductie training maakt ons weerbaarder tegen stress uit het dagelijkse leven. 

Hoewel mindfulness een zeer effectieve methode is om met diverse problemen en klachten om te leren gaan (bijv. faalangst, onzekerheid, lichamelijke pijn, emotionele pijn, burn-out, depressie, etc.), hoeft er natuurlijk niet noodzakelijk een probleem te zijn om mindfulness te beoefenen! Mindfulness maakt mensen weerbaarder tegen stress en spanning en laat mensen ook bewuster genieten van het leven!

Naast een beter inzicht in persoonlijk functioneren kunnen diverse aspecten door mindfulness verbeterd worden, waaronder algehele gemoedstoestand, concentratie, effectiviteit, zelfvertrouwen, emotionele stabiliteit (ook wel veerkracht genoemd), sociaal contact, ontspanning, maar ook uw fysieke gezondheid.

MINDFULNESS / STRESSREDUCTIE (wekelijks)
Naast de 8-weken Mindfulness Trainingen die periodiek starten, is er een wekelijkse Mindfulness/Stressreductie les waarin geoefend wordt met de beginselen van Mindfulness. Deze les is toegankelijk voor iedereen en valt onder de maandabonnementen. Zie lesrooster voor dag/tijd. 
In deze les komen ook technieken aan bod uit de yoga traditie, ademhalingstechnieken en klank. 

Start nieuwe 8-weekse Mindfulness/Stressreductie Training 
Wanneer: Start op dinsdag ochtend 9 mei en vervolgens 16, 23, 30 mei & 6, 13, 20, 27 juni
Tijd:        10.30u - 13.00u
Waar:      Boekhandel de Zon: Raadhuisstraat 32, 6411 HM Heerlen

Bij interesse, neem gerust contact op, zodat we je op de maillijst kunnen zetten.  

Duur training: 8 bijeenkomsten van 2,5 uur
Prijs: € 295,- incl. lesmateriaal (groeps- en introducé korting mogelijk, korting voor cursisten van CvB&O);
Social Deal acties zijn nooit geldig voor deze 8-weken training, wel voor de wekelijkse mindfulness/stressreductie lessen op dinsdag avond om 19.00u. 

Mail

Data informatie bijeenkomsten, klik hier >>

Meer informatie?
Voordat een nieuwe training start, is er een vrijblijvende informatie bijeenkomsten waarbij meer uitleg wordt gegeven over de inhoud van de training en waar iedereen vragen kan stellen. 

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE BIJEENKOMST Mindfulness/Stressreductie Training.

DINSDAG 2 mei van 11.00u - 12.00u 
Bij boekhandel de Zon, Raadhuisstraat 32, Heerlen
Meld je aan via het contactformulier, zodat we je kunnen informeren of de informatie ochtend doorgaat!

Aanmelden voor meer informatie, via CONTACTFORMULIER A.U.B. >>

U heeft de informatie bijeenkomst gemist? Geen nood, bellen of mailen voor meer informatie kan ook! 
Ik sta u graag te woord. - Danny - 
 
 

Zumba Fitness & Zumba Gold

Zumba Fitness is wereldwijd al meer dan 10 jaar het populairste dans-fitness programma op Latijns Amerikaanse muziek, Wereldmuziek, aangevuld met andere muziekstijlen.Het is dansen op vrolijke swingende muziek en fitness tegelijk.
Door de grote variatie aan dansstijlen die gebruikt kunnen worden en de onuitputtelijke bron aan leuke liedjes, is elke les weer een feest. Diverse dansstijlen komen aan bod zoals salsa, merengue, cumbia, samba, bachata, reggaeton, flamenco, calypso, bellydance, hiphop, house, American swing en nog veel meer.
Zumba fitness kan gevolgd worden door jong en oud. Speciaal voor 50+ers/60+ers is er Zumba Gold (Golden Girls).
Lessen:
 Kom een gratis proefles uitproberen en ervaar het zelf!
Prijs: Diverse abonnementen mogelijk. Kijk onder abonnementen.
 
Mail

Meer over Zumba Fitness & Zumba Gold, klik hier >>

Zumba Fitness:

Het geheim van Zumba Fitness is een revolutionaire trainingstechniek genaamd ‘Ritmeprogressie’.
Gedurende de les wordt de hartslag hoog gehouden en daarnaast wordt de muziek afgewisseld met snelle en langzame ritmes.
De danschoreografieën worden gecombineerd met fitness elementen.
Met elke swingende Zumba les werk je aan je onderlichaam, je buikspieren en je bovenlichaam.
Je verbrandt in alle drie de gebieden tegelijk. Al na een paar weken merk je verbetering in je conditie, je kracht en krijgt je lijf meer toning.

Zumba Fitness is ook zeer geschikt voor mensen die willen afvallen. Natuurlijk werkt dit alleen in combinatie met goede gezonde voeding en voedselinname.
Het leuke van Zumba Fitness is dat je niet door hebt dat het een workout is. Een lesuur vliegt voorbij!
De ervaring leert dat de meeste mensen met een lach en een behoorlijke dosis energie weer naar buiten gaan en vervolgens op een positieve manier verslaafd raken.
 

Zumba Gold:

Zumba Gold is een variatie op Zumba Fitness. Het is een programma speciaal ontworpen voor de ''actieve oudere'', voor mensen die lang niet gesport hebben en mensen met een fysieke beperking.
Dit programma houdt speciaal rekening met de anatomische, fysiologische en psychologische behoeften van de betreffende doelgroep. De choreografieën zijn iets eenvoudiger en het tempo iets lager. Iedereen kan op eigen tempo meedoen!
Zowel bij Zumba Gold als bij Zumba Fitness zijn de leeftijden gevarieerd. Je kiest gewoon wat bij je past. 
Zumba Gold is verder net als Zumba Fitness een gevarieerd swingend dans- fitness programma op Latijns Amerikaans muziek en wereldmuziek.
 
 

Ashtanga Yoga & Power Yoga

Yoga is een eeuwenoude ervaringswetenschap en discipline voor lichaam en geest. Yoga helpt om te onthaasten en stress te verminderen. Ervaar de positieve invloed op lichaam en geest!
Ashtanga Yoga en Power Yoga zijn krachtige dynamische Yoga stijlen.
De houdingen (asana's) worden d.m.v. bewegen en krachtige ademhaling aan elkaar geregen.
De kracht van deze Yoga stijlen ligt in het doen en ervaren. Je leert je lichaamsbewustzijn te vergroten en je geest te stillen.
Daarnaast bouw je meer kracht, conditie en balans op in je lichaam. Het zenuwstelsel wordt gekalmeerd, de spieren worden versterkt en organen worden gestimuleerd. Kortom het hele lichaam en de geest worden gezuiverd en terug in balans gebracht. 
Yoga heeft zich door de eeuwen heen bewezen als een krachtig programma voor lichaam en geest.


Lessen: Kom een gratis proefles uitproberen en ervaar het zelf!
Prijs: Diverse abonnementen mogelijk. Kijk onder abonnementen.
 
Mail


 

Meer over Ashanga Yoga & Power Yoga, klik hier >>

Ashtanga Yoga:

Kenmerken: 
Elke les vaste serie houdingen, energiek, spierkracht, conditie, vloeiende bewegingen, krachtige ademhaling, flexibiliteit en focus. De Ashtanga Yoga serie bestaat uit Zonnegroet A & B, staande houdingen, zittende houdingen, eindserie en rust. 

Ashtanga Yoga is een traditioneel Indiase vorm van Yoga die in de jaren 70 door studenten van Sri K. Pattabhi Jois naar het westen is gebracht. Het is een dynamische en intensieve vorm van Yoga die werkt met een vaste serie van houdingen (asana’s).
De lessen bij Centrum voor Beweging & Ontspanning zijn een verkorte vorm van de oorspronkelijke ‘led-class Primary series’. Dat wil zeggen dat een gedeelte van de eerste serie (in totaal 72 houdingen) van de Ashtanga Yoga series wordt onderwezen. De studenten worden, nadat zij een deel van de eerste serie hebben geleerd, verbaal door de les heen geleid. De docent helpt daarnaast de studenten verder in de asana’s (houdingen). Elke asana wordt 5 tellen vastgehouden.

De docent geeft de telling en daarmee ook de flow van de klas aan. Het beoefenen van Ashtanga Yoga wordt daardoor een meditatie in beweging. Door het beoefenen en synchroniseren van de juiste ademhaling (Ujjayi Pranayama), houdingen (asana’s), en focuspunten (drishti’s), krijgen we controle over de zintuigen en een dieper inzicht in onszelf. We produceren intense hitte in het lichaam, zodat door te zweten, spieren en organen ontgiften en zuiveren. Dit resulteert in verbeterde circulatie, een sterk, energiek lichaam met een heldere en scherpe geest. Door regelmatig met discipline te oefenen verkrijg je uiteindelijk balans in lichaam, geest en emoties.
 

Power Yoga:

Kenmerken:
Wisselende serie houdingen, energiek, spierkracht, conditie, vloeiende bewegingen, krachtige ademhaling, flexibiliteit en focus

Power Yoga is de westerse variant van de Ashtanga Yoga, mede populair gemaakt door de Amerikaan Bryan Kest. Power Yoga wijkt in zoverre af van de traditionele vorm (Ashtanga) dat er meer vrijheid in de presentatie is.
Er wordt een mix gemaakt van houdingen waardoor er een nieuwe routine ontstaat. Verdieping en het werken naar gevorderde asana's (houdingen) staat hier centraal. De verdieping en achtergrond komt te allen tijde van de oorspronkelijke traditionele Ashtanga Yoga. Bij Centrum voor Beweging & Ontspanning wordt de Power Yoga onderwezen vanuit de traditionele Ashtanga Yoga vorm.